Ajánlások szervezőknek

A hazai hordozó heti rendezvények figyelemmel kísérése során örömmel tapaszaltuk, hogy a babahordozást népszerűsítő, ünneplő programok mellett a szervezők mindig igyekeznek megragadni az alkalmat az ismeretterjesztésre, a hordozás, a kötődő nevelés és az ehhez kapcsolódó babagondozási irányzatok elméleti alapjainak bemutatására is.

Az Ölbebaba álláspontja szerint ahhoz, hogy a különböző hordozós megmozdulásokra ellátogató családok valóban a biztonságos, egészséges és örömteli babahordozáshoz vezető úton induljanak el, fontos, hogy a fent említett ismeretterjesztés megfelelő szakmai háttérrel bírjon. (Ugyanez vonatkozik a hordozáshoz köthető nevelési-gondozási szemléletekre is.) Ezt úgy biztosíthatjuk, hogy kellő gondossággal járunk el mind az előadásokra, bemutatókra, tanácsadásokra, stb. felkért szakemeberek, mind a bemutatásra, kipróbálásra, árusításra, adományozásra, stb. szánt hordozóeszközök és babagondozási kellékek megválasztásakor.

Ha úgy érzitek, azonosulni tudtok a fenti gondolatmenettel, de a megvalósításhoz segítségre van szükségetek, akkor az alábbi ajánlások Nektek szólnak!

AJÁNLOTT SZAKÉRTŐK

Babahordozási tanácsadók, tanfolyamvezetők, oktatók:

Babahordozó iskolák:

Szoptatási tanácsadók, laktációs szaktanácsadók:

Szoptatási szakértőket képző szervezetek:

AJÁNLOTT BABAHORDOZÓ-ESZKÖZÖK

A babahordozás világa évről évre, sőt hónapról hónapra újabb és újabb eszközökkel gyarapodik. Szinte lehetetlen lépést tartani a fejlesztésekkel, ezért előfordulhat, hogy az alábbi listákon nem szerepel minden olyan hordozóeszköz, mely megfelel az egészséges, kényelmes és biztonságos hordozás kritériumainak. Ennek ellenére mégis fontosnak tartjuk, hogy legyen egy kiindulási alap, melynek segítségével Ti is kiválaszthatjátok a hordozást támogató eszközöket. Ha szeretnétek magatokat megerősíteni egy kis elméleti alapozással, szeretettel ajánljuk a “Milyen a jó babahordozó-eszköz?” című írásunkat. Ha pedig kérdésetek van, keressetek meg minket az info@olbebaba.hu email címen!

Szövött (és géz) hordozókendők:

Rugalmas hordozókendők:

Karikás hordozókendők:

Mei tai-ok (és más ázsiai eredetű hordozók):

Csatos hordozók (más néven SSC-k):

Erszények, babazsákok:

Hibridek és speciális hordozók: