Eger

Dátum: 2013. 10. 02., 0 hozzászólás
Kategória: NBH

A Babahordozó Hét egri rendezvényei

2013. október 10., Forrás GYIK

9:20 A Hét megnyitása
9:30-10:30 A szoptatás és a hordozás kudarcainak lelki oldala – Bartus Ágnes TEK tanácsadó
Miért van, hogy sok csecsemő édesdeden elpihen édesanyja meleg testén és a kendő nyújtotta biztonságban, míg vannak babák, akik sírnak és nyugtalanná válnak a hordozás alatt? Mit tehetünk, ha úgy érezzük nem megy a szoptatás, amikor legyőzöttnek érezzük magunkat a félelmeink és a környezetünk által?
10:45-11:45 Fedezd fel a benned élő nőt! – utazás a szépség birodalmába – Stokker Szilvia szín- és stílustanácsadó
Mottóm: ahhoz, hogy egy nő szépséget és harmónát sugározzon, meg kell magával békülnie, de ez csak úgy valósul meg, ha tudja KI Ő és mitől SZÉP igazán, és ezt BÁTRAN VISELI is.

2013. október 11., Összhang Egyesület (Eger, Barkóczy u. 11. A épület II/4 14-es kapukód)

15:00-18:00 A program alatt kötetlen beszélgetés során a jelen lévők aggályait, félelmeit, kérdéseit beszéljük meg, tapasztalt anyukák és szakemberek megoldási módszerei és bevált gyakorlatok alapján. Szakértőink a szoptatás, babás lét, és hordozás témakörében tudnak tanácsot adni, de az is biztos, nem tankönyvszagú válaszokat kapunk.
Akik jelen vannak:
Bajzatne Winkler Nike – Beli Buba Babahordozó Iskola okleveles tanfolyamvezető
Kada Éva – Beli Buba Babahordozó Iskola okleveles tanfolyamvezető
Tóthné Hasilló Annamária – szülésznő, nemzetközi laktációs szaktanácsadó
Feithné Krajcsik Ilona okleveles perinatális szaktanácsadó; kismama jóga, baba-mama jóga oktató
15:30 A paravánok mögött – pocakfestés

2013. október 12., Összhang Egyesület (Eger, Barkóczy u. 11. A épület II/4 14-es kapukód)

9:30-10:30 Mire jó a Gordon módszer? – Psenyeczky-Nagy Klára
A hétköznapi életben, a családokban gyakran előforduló konfliktus helyzetek nehezítik meg a szülő-gyermek kapcsolatát. Szülőként nehéz választani a “kemény kéz” vagy a “elnéző szeretet” elve között.
Gordon-módszerével kiderül, hogy nemcsak a szigorúság és az engedékenység közül lehet választani, van egy harmadik megközelítés, mely mind a felnőtt, mind a gyermek számára az igényeket kielégítő megoldásokkal és megegyezéssel végződik. Hatására a gyermekekben kialakul az önfegyelem, a .felelősségérzet, az együttműködés és a mások iránti figyelmesség mérhetetlenül fontos készsége. Megnő a gyermekek önbizalma, amely alapfeltétele a szellemi egészségnek és a tanulási sikernek.
10:45-11:45 A családról, mikor már nem kicsi a gyermek (nem csak “nagygyerekeseknek”) – Segítség! Iskola! (Óvoda!) – Csörgő Andi
A családok fejlődésének velejárója, hogy változik az a környezet, és változnak azok a hatások, amelyben a szülői szerepünket átéljük.
Amikor gyermeket vár a szülőpár még főleg a szülésig, legfeljebb az újszülöttről való gondoskodás első időszakáig tekint. Nagyon kevesen vannak azok, akik gondolkodnak, vagy terveznek ennél tovább is. Ez nem is baj, természetes.
Ezzel együtt nagy kihívást jelent az a változás, ahogyan a gyermek növekedésével, a változó társas környezettel, az azokhoz kapcsolódó belső és külső elvárásokkal szembesülünk gyermekünk első életévei után.
Előadásomban áttekintem azt a folyamatot, ahogyan a gyermektelen párból nagyobb gyermeket nevelő szülőpár válik, ennek jellemző kihívásaival együtt. Majd beszélgetésben közösen keressük azokat a lehetőségeket, amelyek megkönnyíthetik ezt a folyamatot, illetve segíteni tudják krízis esetén.
Ez az előadás nem tűzi ki célul a mai oktatási helyzet elemzését, sokkal inkább a szülői önismeret fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Ezért aztán nem csak kisiskolás, hanem kisdedet nevelőket, vagy óvodás korú, és nagyobb gyermekek szüleit is várom szeretettel!
12:00 Ajándéksorsolás, Hétzárás
A kiadványunkban található, és a hét programjain is beszerezhető kvíz kitöltésével lehet pályázni a játékra, melyen változatos ajándékok kerülnek kisorsolásra.

További részletek:
Facebook esemény

Szervezők:

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Szólj hozzá!

Név *

E-mail *

Honlap