Szabadka

Dátum: 2013. 10. 08., 0 hozzászólás
Kategória: NBH

Nemzetközi Babahordozó Hét

2013. október 8.

17.00 Kötődő nevelés – Joó-Horti Lívia pszichológus, pszichoterapeuta
A teljes kötődés, egymásrautaltság állapotának vet véget a megszületés. A fizikai különválás biológiai értelemben elindítja az individualizáció folyamatát. Ugyanakkor lélektanilag még hosszú időn át egyek vagyunk gyermekünkkel és számos biológiailag szabályozott kapocs (pl szoptatás) mentén az evolúció folyamatos kötődésre programozott bennünket. Az elválás és újratalálkozás egyensúlya, gyakorlása, kényszere adja meg azt a finom lüktetést, amelyet jól érzékelve a szülő és gyermeke is biztonságban, egyensúlyban érezheti magát. Kényes egyensúly ez, amit számos esetben újra kell hangolni, illetve alkalmazkodni kell új idők új kihívásaihoz. Egymásra hangolódva könnyebb.
Helyszín: Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány (Szabadka, Sántity u.27.)

2013. október 10.

10.00 Séta a hordozásért
Várunk minden hordozó, és hordozás iránt érdeklődő egyént és családot egy közös sétára. Gyülekező 10 órakor a valamikori Jadran mozi előtt. Útvonal: Korzó, megkerüljük a Városházát és vissza sétálunk a valamikori Jadran mozi elé. Szívesen válaszolunk az érdeklődők kérdéseire, lehetőség lesz a helyes hordozóeszközök megszemlélésére. Sétáló és babakocsiban ülő gyermekkel is lehet jönni a sétára. Leendő anyukákat és apukákat is szeretettel várunk!

17.00 Mindenki hordoz, de mivel és hogyan? – Góbor Szénási Anna hordozási tanácsadó
Azt tudjuk, hogy a babák egy éves koruk körül kezdenek el járni. De hogy “közlekednek” előtte? Úgy, hogy visszük, cipeljük őket. Ki kézben, ki hordozókendőben, ki karikás kendőben, ki kenguruban, ki csatos hordozóban. Melyik az, ami legjobban megfelel a babának? Erre a kérdésre keressük a választ.
Helyszín: Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány (Szabadka, Sántity u.27.)

Szervezők:
Exspecto Mentálhigiéné Alapítvány

Bővebb információ:
Ricz Dencs Tündénél, a 024/687-620-as telefonszámon.

»

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Szólj hozzá!

Név *

E-mail *

Honlap