Veszprém

Dátum: 2013. 10. 14., 0 hozzászólás
Kategória: NBH

IV. Veszprémi Babahordozó Napok

Időpont:
2013. október 26-27.

Helyszín:
Családsegítő Központ (Veszprém, Mikszáth K. u. 13.)

Program:

Október 26. szombat

9:00-10:00 MAMINBABA hordozós latin fitness bemutató – Pető Kíra, Maminbaba oktató
A Maminbaba – Hordozós latin fitness egy igazán szórakoztató, aktív, csinosító mozgásforma kisbabás és várandós anyukáknak, tüzes latin zenére. Táncolj velünk!

10:00-11:30 Az alvás…és amikor nincs alvás… – Kalmár Alexandra, alvásszakértő
Nehézséget okoz az altatás? Gyakran ébred a baba? Mindenki riogat, hogy elrontod a kicsit, ha az ágyatokban alszik? Ha szeretnél megbízható és pontos információkat arról, milyen a normális alvásfejlődés menete, milyen nehézségekbe ütközhettek, és hogy milyen praktikus megoldások léteznek, akkor gyere el, hogy együtt járjuk körbe a ti problémátokat!

11:30-13:00 Biztonságban az autóban – Vaczkó-Kovács Orsolya
Nehezen igazodsz el az autósülések útvesztőjében? Most mindent megtudhatsz a különböző üléstípusokról, a velük kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, a téli biztonságos autózásról, az új ECE rendeletről és persze arról is, miért fontos a gyerkőcöt 4 éves korig menetiránynak háttal bekötni.

13:00-14:00 Ebédszünet

14:00-15:00 Vajúdástámogatás és szülés homeopátiával – Gulyás Nóra, védőnő
Hogyan készülhetsz a vajúdásra és a szülésre már a várandósságod alatt? Melyik szerek a legmegfelelőbbek a vajúdáshoz és a szüléshez? Mely szerek segítenek a legtöbbet a szülésután? Potenciál? Alkalmazási elvek? Igyekszünk minden kérdésedre választ adni!

15:00-15:30 Mindent az őssejtről – Pintér Dóra, Humancell Kft.

15:30-17:00 A szavak ereje – kommunikáció a szoptatás támogatásában – Bressel-Klein Annamária védőnő, az Anyatejes Klub vezetője
A szoptatásról mindenkinek van egy története. De fontos-e, hogy mit hogyan mondunk? Tudnak-e bántani a szavak, miközben segítő szándék van mögöttük? Hogyan tudunk úgy segíteni, hogy az elfogadható legyen kétségbeesett vagy bizonytalan  anyatársunk számára?   

Kísérőprogramok szombaton:
Délelőtt: családi kézműveskedés a Családsegítő Központ munkatársaival
Délután: hordozási tanácsadás, hordozóeszközök bemutatása

Október 27. vasárnap

10:00-11:00 Kriston módszerrel az alhasi szervek védelméért – Lusker Henriett, Kriston intimtorna tréner, dúla
Mai szemérmes világunkban kevés szó esik arról, hogy a szülés, és egyéb más terhelések milyen hatással vannak medencealapi izmainkra. A szülésre ott is szükséges felkészülni, ahol az megtörténik, és mi nők, aktívan részt vehetünk saját regenerációnk felgyorsításában. Van-e kapcsolat érzelmeink és rejtett izmaink között? Hogyan függ össze a saját testünkkel való jó kapcsolat a kiegyensúlyozott nőiséggel? 

11:00-13:00 A bábai gondoskodás – Auxner Beatrix, független bába, dúla
A nők ott szülnek a legjobban (és a legkevesebb komplikációval), ahol a legnagyobb biztonságban és szabadságban érzik magukat, olyan szüléskísérőkkel, akiket ismernek, és akikben megbíznak. A bábai modell a terhességet és szülést természetes, normális, egészséges folyamatnak tekinti és e nőközpontú gondoskodási modell alkalmazásáról bebizonyosodott, hogy csökkenti a szülés közbeni sérülések, traumák és a császármetszések előfordulását.

13:00-14:00 Ebédszünet

14:00-15:30 Dúlai jelenlét a várandósság, szülés és gyerekágy idején – Földi Anikó, dúla
Kik a „segítő asszonytársak”? A dúla a vajúdás és a szülés ideje alatt végig, teljes figyelmével kíséri az anyát, érzékelve minden olyan pillanatot, amikor bátorításra, megerősítésre, bíztatásra van szüksége. Segítő jelenléte csökkentheti az orvosi beavatkozások gyakoriságát. Munkája nem ér véget a szüléssel, támogató gondoskodása a gyermekágy nehézségein is átsegít.

15:30-16:00 TOMBOLA

Kísérőprogramok vasárnap:
Délelőtt: játszósarok a Csigaház Családi Napközivel
Egész nap: hordozási tanácsadás, hordozóeszközök bemutatása

A programokra a belépés ingyenes!

Szervezők:
Édes Terhem Babahordozó Klub

További részletek:
Facebook
Plakát

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Szólj hozzá!

Név *

E-mail *

Honlap